100 dagar kvar till Vasaloppet

Idag är det alltså 100 dagar kvar till Vasaloppet 2012 och det minskar i rask takt ;)

Vill inte skrämma upp er, men det börjar bli allvar på riktigt nu! För er som känner att ni ligger lite efter med träningen vill jag dock lägga till några lugnande ord: 100 dagar är trots allt ganska lång tid och spelar man sina kort rätt från och med nu, finns det stora möjligheter att hitta formen till startskottet 4 mars, 08.00.

För vår egen del är det hårdkörning denna vecka. Min norska halva och vapenbroder, Espen, drog idag på träningsläger till Grönklitt, för lite skidåkning på snö! De har lagt ut sparad fjolårs-snö på en ca 1500m lång slinga vid skidstadion. Spåren där attraherar givetvis mängder av skidåkare från hela mellan-Sverige, när natursnön lyser med sin frånvaro även norröver. Länkar en bra och populär sida för att hitta skidspår!

Espen rapporterade ikväll om ett två timmar långt skate-pass i okej förhållanden, även om det hade regnat där idag. Vi får se hur det ser ut imorgon! Fryser det på som rapporten säger, kan det nog bli en härlig rodelbana ;)

Jag själv hoppade över lägret, då jag ansåg det lite ovärt och försöker istället kombinera kneg med extra många träningstimmar denna vecka. I helgen hittar ni mig på Skidsport Bromma, som idag och imorgon kör Vasaloppsträffar med 20% rabatt på längdsortimentet, samt extra fina erbjudanden dagen till ära.

Återkommer med summering av min träningsvecka senare.

***Grattis till Teodor Peterson, som idag körde ifrån resten av världseliten under världscupsprinten i Kuusamo. Teodor som de senaste säsongerna gjort bra prologer, men inte riktigt orkat ända till final, fick nu äntligen kliva högst upp på pallen. Ett fenomen som länge följde Björn Lind. Och vi vet alla hur den sagan slutade, med dubbla OS-guld. Imp!

Passar även den första delen av Jens Linds (mannen bakom Sportspegelns ”Stopptid”) underbara dokumentärfilm om svensk skidåknings utveckling under 1900-talet. Jag fascineras av hans fantastiska berättarröst och förmåga att göra allt så intressant. Otroligt sevärd:

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>