Tuff vecka

Söndag kväll och jag slickar såren efter en riktigt tuff vecka, där arbete har kombinerats med hård träning. Ibland önskar man verkligen att man kunde träna på heltid som de allra bästa åkarna. En möjlighet som inte riktigt finns då boende, bil, mat osv. måste finansieras på något vis. Summa summarum: fem dagars arbete och 15 timmars träning denna vecka.

Normalt orkar och försöker jag hålla ungefär fem-sex pass/vecka om jag jobbar heltid. Originalplanen var att ta ledigt halva veckan för att åka på träningsläger med Roslagsbro IF till Grönklitt, torsdag-söndag. Två pass om dagen för att jaga timmar på snö. Kung Bore ville annat, och ett spår på 1500m lockade inte tillräckligt.

Det var som sagt planerat lite hårdare körning för att försöka stärka kroppen ytterligare och förbereda mig för mer träning och tävlingar längre fram. Jag valde att göra det hemifrån istället och så här har min vecka sett ut:

  • Måndag: Arbete + 45min lugn löpning+lite allmän styrketräning i form av armhävningar, situps och slangdragning.
  • Tisdag: Löpintervall (15+10+5min, med två minuters joggvila) + arbete.
  • Onsdag: FM 3h 15min rullskidor + Kväll Stavgång i Hammarbybacken
  • Torsdag: FM 2h rullskidor + EM 2h löpning
  • Fredag: Morgon 2h rullskidor + arbete + Kväll 1h löpning
  • Lördag: Arbete + crosspass, 75min rullskidor & 45min löpning
  • Söndag: Arbete

Att träna jättemycket är ingen konst. Men att träna mycket och sätta stopp i tid, innan man blir sjuk eller för sliten, är svårt. Det är alltid en avvägning och denna vecka valde jag att dra gränsen på den här nivån. Nu blir det lugnare träning några dagar för att tillgodogöra mig all träning jag lagt ner och ge mig chansen att bli lite starkare.

Nästa hårdvecka är planerad till v. 49, då vi återigen ska till Grönklitt. Förhoppningsvis, kanske jag tack vare denna vecka, kan höja träningsdosen ytterligare lite grand.

Over and out/David

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>