Grönklitt

Nyligen hemkommen från ett härligt träningsläger i Orsa-Grönklitt, torsdag-söndag.

Träningsläger där v.49 har i många år varit standard för mig och mina klubbkompisar i Roslagsbro IF. Det såg länge ut som lägret skulle komma att äga rum i Bruksvallarna istället, då fina skidförhållanden inte kunde erbjudas på närmare håll.

Men i onsdags så sa prognosen två dm nysnö i Grönklitt på fredagen och vi åkte dit lite halvt på chans, (vi var åtminstone lovade två km konstsnö) för att slippa de extra 30 milen i bil, som det annars blivit.

Torsdagkvällen fick vi snurra runt på den utökade (2,7km) konstsnö-slingan, vilket inte var ett problem, då glädjen över att äntligen få stå på snö för första gången i år, tog över. Det gick förhållandevis fort att hitta åk-känslan och skidorna kändes inte alls så långa, i förhållande till rullskidorna, som det ibland kan göra.

Mycket riktigt dumpade snön under natten till fredagen och så fortsatte det, ända till idag söndag, då vi bjöds på blå himmel och strålande sol. Efter träget arbete av spårpersonalen fanns det över 30 km spår på körvägarna idag, att åka sig trött på. Väldigt skönt när man åker mellan två och tre timmar/pass.

Det blev ett riktigt tungt, men lyckat, läger i den kärva nysnön. Sex pass totalt och ungefär 13 timmar träning (totalt 16 timmar den här veckan). Mestadels väldigt lugn åkning med prioriteten att hitta åtkänslan igen samt vänja muskulaturen och stärka kroppen till kommande duster och förbereda den på högre tempo. Med trötta triceps och värkande ljumskar ska det bli skönt med lite lugnare träning nu ett par dagar, innan det blir en ny resa med samma destination (?) i nästa veckoslut!

A och O blir nu att försöka hålla sig frisk, slicka såren och tillgodogöra sig de nedlagda träningstimmarna. Förhoppningsvis hinner jag bli pigg igen till nästa helg, då det blir dags för hårdkörning igen. Det är oerhört viktiga veckor nu för att jaga timmar och bygga en grund till tävlingssäsongen. Det är tråkigt och försvårar en hel del (både för min egen träning, men också för våra kurser) att snön inte vill anlända i Stockholmsområdet.

Det är bara att bita ihop och låta Volvon rulla några extra mil. Tävlingssäsongen närmar sig, så vad ska man annars göra?

Blev lite dåligt med fotandet tyvärr. Bjuder på ett par st iaf:

Summa sumarum v 49:

 • Mån: Innebandy med orienteringsklubben
 • Tis: Löpintervall 4x10min
 • Ons: Lättare stavgångsintervall (EPIXC.SE vasaloppsträning)
 • Tors: 2 h skidor – distanstempo
 • Fre: fm 2.40 h skidor – distans em 1.40 h skidor – distans med ryck
 • Lör: fm 3 h skidor – distans em 1.30 distans – med mindre inslag av intervaller
 • Sön: 2 h skidor, distans – varav 1 h i snudd på tävlingsfart
  Passa på att anmäla er till Vallakursen nu på onsdag 14/12!
  Väl mött / David

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>