Skidåkning

Befinner mig återigen i Orsa Grönklitt. För stunden en fin plats att befinna sig på om man gillar längdskidåkning. På backen ligger nästan 30 centimeter snö och det erbjuds lite drygt tre mil spår.

Efter jobb torsdag och fredag på Skidsport, åkte vi (jag och tre vapendragare) upp hit igår (lördag) förmiddag. Försov mig en timme och kände mig rejält trött, lätt huvudvärk och munsår. Tydliga tecken på ”low battery”, nedsänkt imunförsvar och risk för en begynnande förkylning. Det gäller för mig att träna med huvudet och verkligen lyssna på kroppens signaler, en förkylning är det sista jag behöver just nu.

Vi körde ett härligt två-timmars distanspass med pannlampa när vi kom upp igår.

I morse var alla trötta och till och med silverryggen Thomas Skogh (gängets ålderman) unnade sig en sovmorgon. Normalt sett på våra läger brukar vi köra första passet kl 09.00 för att hinna med så mycket träning som möjligt i dagsljus. Idag kom vi inte ur sängen förrens 10, samma tid som Thomas stack ut på sitt första pass. Jag tackade och tog emot, då jag insåg att jag behöver all vila jag kan få, för att hamna på överskott igen.

Återstoden av gänget: Anton Tynong, Linus Mood och jag själv, beslutade oss för att smyga igång dagen med Vinterstudion, där det bjöds på fina insatser i WC-sprinten, från de svenska åkarna. Därefter stack vi ut och körde ett tre timmar långt pass med inslag av stakintervall och impulser (kortare ryck).

Efter en lunch bestående av frödinge ostkaka, blåbärssoppa, pepparkaka samt saffransgifflar (inte helt rätt ur en dietist synvinkel) så dunade jag in ett par timmar. Känner mig piggare nu. Kändes skönt och helt rätt att skippa dagens andra pass till förmån för ett par timmars extra sömn.

Man måste våga inse att: en träning är ingenting i det stora hela, och gör varken till eller från. Stoppar man däremot huvudet under armen och kör så man drar på sig en ordentlig förkylning går man miste om viktiga träningsveckor!

Thomas skrapade ihop fem timmars skidåkning idag. Imponerande. Grabbarna är i skrivande stund ute och springer en sväng för att avlasta skidmuskulaturen. Jag hoppas på piggare kropp imorgon så blir det hårdkörning resterande tre pass innan vi åker hem på tisdag!

Angående våra träningar och kurser så tar vi jul-lov nu de närmsta två veckorna och återkommer efter nyår med vasalopssträning, teknikträningar och vallakurser. Håll tummarna för snö på hemmaplan!

Mvh/ David

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>